Budinca de clatite cu spanac

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 15 clatite
  • 1/2 kg. spanac
  • o lingura untura
  • 100 gr. cascaval
  • 5 linguri smintina
  • pesmet
  • sare

Mod de preparare

Se fac clatite mici, rotunde cit forma in care se prepara budinca. Se alege spanacul, se opareste in apa clocotita cu sare, se trece prin sita si se amesteca cu putin lapte si untura. Se unge forma cu untura, se aseaza in forma o clatita, iar deasupra ei se intinde un strat de spanac peste care se presara cascaval ras. Se pune iarasi o clatita, se repeta operatiunea si se termina cu o clatita. Deasupra se presara cascaval, pesmet si untura. Se tine la cuptor cam 1/4 ora.

Se servesc fierbinti cu sau fara smintina

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise