Budinca de Conopida

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • o conopida rupta in buchetele
  • 300 gr. de telemea rasa
  • 3 oua
  • 300 gr. de smantana
  • 50 gr. de cascaval ras pe razatoarea mica
  • un cub de unt
  • sare
  • apa pentru a fierbe conopida

Mod de preparare

Pasul 1:

Incalzim cuptorul.

Pregatim aragazul si o cratita in care punem apa la fiert. Punem sare in apa si lasam sa fiarba.

Pasul 2:

Cand apa cu sare fierbe, adaugam conopida si lasam sa fiarba maxim 15 minute.

Pasul 3:

Batem bine ouale. Punem smantana peste ouale batute si amestecam bine.

Pasul 4:

Pregatim o strecuratoare. Cand conopida a fiert, o scurgem.

Rupem conopida fiarta si scursa, in buchetele mici.

Pasul 5:

Pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu unt niveland uniform, inclusiv la colturi.

Pasul 6:

Punem jumatate din cantitatea de conopida fiarta si scursa in vasul uns cu unt. Punem branza rasa si apoi restul de conopida. Deasupra adaugam amestecul de oua si smantana. Scuturam bine vasul pentru ca smantana sa patrunda printre buchetele de conopida. Presaram deasupra cascavalul ras.

Pasul 7:

Introducem vasul in cuptorul incalzit pentru 30 - 35 de minute, pana cand budinca se rumeneste.

Scoatem din cuptor si servim.

POFTA BUNA!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise