Budinca de corn

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 10 cornuri taiate in rondele groase (un deget)
  • 700 ml lapte
  • 150 grame unt la temperatura camerei
  • dulceata dupa preferinta fel si cantitate
  • 250 ml smantana ,(iaurt gras)
  • 5 oua
  • coaja de lamaie rasa(cantitate dupa preferinta)

Mod de preparare

Se unge cu unt si se tapeteaza cu pesmet o oala de 2 litri.Peste feliile de corn se toarna laptele rece si se lasa sa stea aproximatin 20-25 minute.Dupa aceea se adauga peste acestea amestecand usor untul,dulceata,smantana(iaurtul),albusurile batute spuma galbenusurile si coaja rasa de lamaie.Se toarna compozitia in oala si se da la cuptor pentru 30 de minute.Se serveste dupa preferinta calda sau rece,cu sirop de fructe sau frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise