BUDINCA DE COZONAC

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 300 g cozonac
  • · 3 oua + 2 galbenusuri
  • · 100 g zahar
  • · 375 ml lapte
  • · 100 g stafide
  • · 1 lingura esenta de rom
  • · scortisoara

Mod de preparare

Ungi o forma cu unt si o tapezi cu hartie de copt. Tai cozonacul cubulete si-l asezi in forma impreuna cu stafidele inmuiate in prealabil in apa calda. Amesteci ouale si galbenusurile cu laptele, zaharul, esenta de rom si scortisoara. Omogenizezi, torni compozitia peste cozonac si dai budinca la cuptor, pe baie de aburi, pentru 30 de minute. Cand este gata, o lasi sa se raceasca 8-10 minute, o rastorni pe un platou si o tai.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise