BUDINCA DE COZONAC

Timp pregatire
55 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • · 300 g cozonac
  • · 3 oua + 2 galbenusuri
  • · 100 g zahar
  • · 375 ml lapte
  • · 100 g stafide
  • · 1 lingura esenta de rom
  • · scortisoara

Mod de preparare

Ungi o forma cu unt si o tapezi cu hartie de copt. Tai cozonacul cubulete si-l asezi in forma impreuna cu stafidele inmuiate in prealabil in apa calda. Amesteci ouale si galbenusurile cu laptele, zaharul, esenta de rom si scortisoara. Omogenizezi, torni compozitia peste cozonac si dai budinca la cuptor, pe baie de aburi, pentru 30 de minute. Cand este gata, o lasi sa se raceasca 8-10 minute, o rastorni pe un platou si o tai.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise