Budinca de cozonac

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g cozonac/ paine, taiat/a in cubulete (poate fi mai vechi/e)
  • putin unt pentru uns tava
  • 50 g chipsuri de ciocolata (daca aveti cozonac cu cacao si rahat puteti renunta la ele)/ 100 g chipsuri de ciocolata (daca folositi paine)
  • 3 oua
  • 30 g (pentru cozonac)/ 40 g (pentru paine) zahar brun (poate fi si alb) + 4 lingurite
  • 125 ml smantana
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri lichior/ whisky sau 1 lingurita esenta de vanilie

Mod de preparare

Daca folositi cozonac/ paine mai proaspat/a, lasati cubuletele sa se usuce putin intr-o tava sau pe un gratar.

Se incalzeste cuptorul la 170 g C.

Se unge cu unt o forma/ un vas de yena (al meu are 26 cm diametrul).

Se repartizeaza in vas bucatelele de cozonac/ paine si apoi chipsurile de ciocolata.

Se bat ouale, zaharul, smantana si laptele.

Se toarna amestecul in vas peste cubuletele de cozonac/ paine si se lasa 20 de minute pentru ca bucatelele sa absoarba lichidul.

Se presara apoi cele 4 linguri de zahar si se da vasul la cuptor pentru aproximativ 50 de minute, pana ce budinca se rumeneste frumos.

Se serveste usor calduta.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise