Budinca de creier si cascaval

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 creier mare
  • 150 g unt
  • 100 g cascaval
  • 1 pahar lapte
  • 2-3 oua
  • 2 linguri faina
  • 1 morcov
  • 1 patrunjel
  • 1 telina
  • 1-2 cepe
  • sare
  • piper
  • foi de dafin
  • 1 lingura otet

Mod de preparare

Se tine creierul un sfert de ora in apa rece, se curata de pielite, se pune la fiert in apa clocotita in care au fiert 1 morcov, 1 patrunjel, o telina, o ceapa, sare, piper, foi de dafin. Inainte de a se pune creierul, se adauga in aceasta zeama de zarzavaturi o lingura de otet si apoi se pune creierul. Se fierbe un sfert de ora si se lasa sa se raceasca; o jumatate din creier se sfarima cu furculita, iar partile mai frumoase, mijlocul, se taie bucatele. Se face un sos alb din 50 g unt si 2 linguri faina, fara sa se rumeneasca si se stinge cu lapte. Untul se freaca spuma, se amesteca cu galbenusurile, sosul alb, creierul sfarimat, cascavalul bucatele, creierul bucatele, si la urma de tot albusurile spuma. Se potriveste de sare. Se coace la foc potrivit, in forma unsa si presarata cu pesmet.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise