Budinca de crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 7 oua
  • ¼ l lapte
  • 5 linguri zahar
  • 50 gr. faina
  • coaja de la 1 lamiie sau portocala
  • 1 pahar sirop de visine sau zmeura
  • 50 gr. unt

Mod de preparare

Se fierb pe baia de apa laptele, faina, galbenusurile si coaja de lamiie, pina se ingroasa. Dupa ce se raceste, se adauga albusurile batute spuma si zaharul. Se unge o forma cu unt, se toarna compozitia, se acopera si se fierbe din nou pe baia de apa ¾- 1 ora.

Se rastoarna pe o farfurie si se serveste cu sirop.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise