Budinca de dovlecei cu franzela

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bagheta (250 g),
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 2 dovlecei (500 g),
  • sare,
  • piper,
  • 150 g salam,
  • 250 ml sos bechamel,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare

Se taie bagheta in doua si pe urma fiecare jumatate inca o data in doua, pe lung, si se aseaza bucatile intr-o forma de budinca.

Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si se picura peste bucatile de franzela, care se dau apoi circa 3 minute la cuptorul incins la 220gr., sa se rumeneasca.

Se curata dovleceii, se spala, se taie felii si se presara cu sare si piper. Se pun feliile de dovlecei, impreuna cu feliile de salam, pe painea rumenita, se toarna deasupra sosul bechamel, se presara cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la cuptor (la aceeasi temperatura) sa se gratineze. Se presara peste ele frunzulite de busuioc verde si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise