Budinca de dovlecei cu franzela

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 1 bagheta (250 g),
  • 2 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 2 dovlecei (500 g),
  • sare,
  • piper,
  • 150 g salam,
  • 250 ml sos bechamel,
  • 100 g cascaval ras,
  • 1/2 legatura busuioc.

Mod de preparare

Se taie bagheta in doua si pe urma fiecare jumatate inca o data in doua, pe lung, si se aseaza bucatile intr-o forma de budinca.

Se amesteca uleiul cu usturoiul presat si se picura peste bucatile de franzela, care se dau apoi circa 3 minute la cuptorul incins la 220gr., sa se rumeneasca.

Se curata dovleceii, se spala, se taie felii si se presara cu sare si piper. Se pun feliile de dovlecei, impreuna cu feliile de salam, pe painea rumenita, se toarna deasupra sosul bechamel, se presara cascavalul ras si se mai lasa 15 minute la cuptor (la aceeasi temperatura) sa se gratineze. Se presara peste ele frunzulite de busuioc verde si se servesc imediat.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise