Budinca de dovlecei in vas de ceramica

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 8 dovlecei de marime medie
  • 300 g branza de burduf
  • 100 g cascaval ras
  • 100 g unt
  • 3-4 oua
  • 1 legatura verdeata dupa prederinta
  • pesmet

Mod de preparare

Se curata dovleceii, apoi se taie in rondele de circa 1 cm grosime, se taie verdeata. Se unge un vas ceramica cu unt, se presara pesmet, apoi se aseaza un rand de dovlecei, o parte verdeasta si o parte branza, alt rand de dovlecei, marar, branza. Se bat ouale cu un praf de sare, se toarna peste dovlecei, se presara cascavalul ras si se da la cuptor.

Este delicioasa servita cu sos de rosii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise