Budinca de fidea cu carne

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr. fidea
  • ½ kg carne de vitel
  • vaca sau porc
  • 1 ou
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 1 lingura bulion
  • pesme

Mod de preparare

Se fierbe fideaua in apa clocotita cu sare si se strecoara. Se prepara carnea ca si pentru o musaca. Se taie ceapa marunt se inabusa in grasime cu carnea tocata, cu putina apa, o lingura de bulion si se lasa sa scada. Cind este rece se mai trece odata prin masina, se adauga oul, sarea si piperul, amestecindu-se totul bine. Se asaza in forma unsa si presarata cu pesmet un rind de fidea, un rind de carne, deasupra raminind un rind de fidea. Se pot adauga doua oua intregi batute, iar vara si un pahar de zeama de rosii crude. In loc de carne se poate pune brinza. Se coace la cuptor la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise