Budinca de gris cu brânzã de vaci

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr brânzã de vaci;
  • 150 gr gris;
  • 350 ml lapte;
  • 4 ouã;
  • 50 gr zahãr;
  • 50 gr stafide
  • 2 pliculete cu zahãr vanilat;
  • coajã rasã de la o lãmâie

Mod de preparare

Laptele se pune la fiert si când clocoteste se pune grisul, putin câte putin, amestecând continuu sã nu se facã cocoloase. Dupã ce grisul a fiert cam 10 minute, se lasã sã se rãceascã.

Într-un castron se frãmântã bine brânza de vaci, se adaugã gãlbenusurile, zahãrul vanilat, coaja rasã de la lãmâie si, la urmã se încorporeazã grisul fiert si rãcit.

Albusurile se bat bine si se adaugã zahãrul. Spuma se bate tare, pânã se topeste tot zahãrul.

Compozitia cu brãnzã se amestecã usor cu albusul bãtut, apoi se toarnã într-o tavã tapetatã. Tava se dã la cuptor circa 20 minute - pânã se rumeneste budinca.

Dupã ce s-a copt, budinca se portioneazã si se serveste stropitã cu smântânã.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise