Budincă de griş cu dulceaţă de vişine

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 ml lapte
  • 100 g griş
  • 4 ouă – gălbenuşurile separate de albuşuri
  • 50 g zahăr
  • 4 linguri lapte condensat îndulcit
  • 1 baton scorţişoară
  • 1 lingură extract de vanilie
  • 1/4 linguriţă coaja rasă de portocală
  • dulceata de visine

Mod de preparare

1. Se fierbe laptele împreună cu grişul, zahărul, batonul de scorţişoară, laptele condensat, până se îngroaşă (amestecând continuu). Se adăugă extractul de vanilie. Se opreşte focul şi se lasa să se răcească. Între timp se bat albuşurile spumă tare.

2. Când grisul s-a răcit, se adăugă gălbenuşurile şi se amestecă bine. Incorporam şi albuşurile în compoziţia de gris.

3. Se toarnă într-o tavă (înaltă) termorezistenta unsă cu unt şi se introduce în cuptorul preîncălzit. Se coace aproximativ 25 de minute.

E bună atât caldă cât şi rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise