Budinca de gris cu fructe

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 500 ml lapte
  • 60 g unt
  • 80 g gris
  • 30 g stafide
  • 30 g fructe glasate
  • taiate cuburi
  • 5 oua
  • 110 g zahar
  • 500 g fructe rosii
  • 2 linguri zmeurata
  • o lingura faina sau amidon

Mod de preparare

Se unge o forma de chec si se presara cu zahar. Se da in fiert laptele cu zahar vanilat, se adauga grisul si se fierbe. Se toarna apoi intr-un castron si se amesteca cu stafidele, fructele glasate si galbenusurile. Albusurile se bat spuma cu 70 g zahar si se incorporeaza in amestec. Se toarna in forma de chec si se coace 45 min in bain-marie. Fructele rosii se dau in fiert cu 40 g zahar, se adauga zmeurata. Amidonul sau faina se amesteca cu o lingura de apa si se ingroasa cu el sosul de fructe.

Se servesc felii de budinca cu sos din belsug.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise