Budinca de gris cu mere si vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere potrivit de mari
  • 1 pahar zahar
  • 1 ¼ pahar lapte
  • 2 cescute gris
  • 3 oua
  • 3 linguri unt
  • 1 baton de vanilie
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se unge

cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se

presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul

linga altul, in cratita, merele

curatate de coaja si de casuta cu simburi. In fiecare mijloc de mar scobit se

introduce cite o bucatica mica de unt si ½ lingurita

zahar. Se dau la cuptor sa se coaca merele. Intre

timp se fierbe grisul in laptele amestecat cu restul

de zahar si cu batonul de vanilie. Dupa ce este gata, se

bate cu lingura pina se racoreste bine. Se adauga

restul de unt incalzit, ouale unul cite unul,

amestecind mereu pina se obtine o pasta. Se toarna

in cratita cu merele coapte si bine racorite si se

da la cuptor lasind pina se rumeneste. Se scoate din

forma fierbinte

Se serveste rece cu sos de vanilie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise