Budinca de gris cu mere si vanilie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 5 mere potrivit de mari
  • 1 pahar zahar
  • 1 ¼ pahar lapte
  • 2 cescute gris
  • 3 oua
  • 3 linguri unt
  • 1 baton de vanilie
  • sos de vanilie

Mod de preparare

Se unge

cratita cu o lingura nu prea plina de unt si se

presara cu ¼ pahar zahar. Se asaza unul

linga altul, in cratita, merele

curatate de coaja si de casuta cu simburi. In fiecare mijloc de mar scobit se

introduce cite o bucatica mica de unt si ½ lingurita

zahar. Se dau la cuptor sa se coaca merele. Intre

timp se fierbe grisul in laptele amestecat cu restul

de zahar si cu batonul de vanilie. Dupa ce este gata, se

bate cu lingura pina se racoreste bine. Se adauga

restul de unt incalzit, ouale unul cite unul,

amestecind mereu pina se obtine o pasta. Se toarna

in cratita cu merele coapte si bine racorite si se

da la cuptor lasind pina se rumeneste. Se scoate din

forma fierbinte

Se serveste rece cu sos de vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise