Se fierbe laptele cu zahar si coaja de la o lamiie taiata in fisii, amestecind continuu. Separat, intr-o cratita, se pune untul si, cind s-a topit, se adauga incet faina. Se toarna putin cite putin laptele, fara coaja de lamiie, peste faina, amestecind mereu pina devine ca o ciulama. Cind incepe sa clocoteasca, se ia vasul de pe foc. Se lasa sa se raceasca, se adauga coaja rasa de la a doua lamiie, se incorporeaza pe rind galbenusurile. La urma, se pun albusurile batute spuma tare. Intr-un vas, se ard putin 2 linguri de zahar si se imbraca peretii acestuia. Se toarna aici compozitia de budinca si se coace pe baie de aburi, o ora, la cuptor, cu foc potrivit.
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise