Budinca de macaroane cu spanac si carne tocata

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 cepe,
  • 1 catel de usturoi,
  • 2 linguri ulei,
  • 500 g spanac,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara rasa,
  • 500 g suc de rosii,
  • 125 g smantana,
  • 1 lingurita maghiran uscat,
  • 400 g carne tocata (porc + vita),
  • 1-2 linguri pesmet,
  • 50 g branza de vaci,
  • 16 Cannelloni (paste fainoase pentru umplut),
  • grasime pentru forma,
  • 30-35 g cascaval ras,
  • 1 ou.

Mod de preparare

Se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se calesc - o treime din fiecare - intr-o lingura de ulei incins. Se adauga spanacul (dat in cateva clocote si scurs) si putina apa (cam 100 ml) si se lasa sa fiarba incet 5-6 minute. Se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. - Se incinge inca o lingura de ulei si se caleste in el a doua treime de ceapa. Se stinge cu suc de rosii si cu smantana, se adauga maghiranul si se lasa sa fiarba la foc mic circa 5 minute. Se amesteca bine carnea tocata cu restul de ceapa si de usturoi, branza de vaci, pesmetul si oul, se sareaza, se pipereaza si cu amestecul astfel obtinut se umple cannelloni. - Se unge forma cu grasime, se pune in ea spanacul, peste spanac se asaza unul langa altul cannelloni umpluti cu carne. Se toarna peste ei sosul de rosii si smantana si se presara cu cascavalul ras. Se baga la cuptorul incins la 200°C si se lasa 40-50 de

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise