Budinca de macaroane cu sunca

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 g macaroane scurte (spiralate)
  • sare
  • 1 ceapa
  • 1 lingura de untdelemn
  • o cutie mica de mazare
  • piper
  • suc de lamaie
  • 250 g sunculita fiarta (Kaiserfleisch sau costita afumata)
  • 6 oua
  • 2 galbenusuri
  • 400 g smantana
  • 300 ml lapte
  • 100 g cascaval ras
  • nucsoara rasa
  • 2 linguri de fulgi de unt (taiat marunt).

Mod de preparare

Se fierb macaroanele in apa cu sare, se strecoara, se lasa sa se scurga in sita.

Se porneste cuptorul.

Se curata ceapa si se toaca marunt, apoi se caleste in untdelemn. Se adauga mazarea, se lasa si ea putin la calit, se sareaza, se pipereaza, se adauga 2 lingurite de suc de lamaie. Se taie sunca in felii cam de 1,5 cm latime.

Se amesteca ouale cu galbenusurile, smantana si laptele. Se introduce jumatate din cascavalul ras, se sareaza, se pipereaza, se adauga un varf de cutit de nucsoara rasa.

Se unge o forma rezistenta la foc cu unt. Se amesteca macaroanele fierte cu mazarea si sunca, si se pun in vas. Deasupra se toarna laptele amestecat cu oua. Restul de cascaval se presara deasupra, impreuna cu fulgii de unt. Se baga in cuptor la treapa a doua si se lasa cam 50 de minute, pana cand budinca se aureste deasupra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise