Budinca de malai cu gris

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua
  • 1 pahar mic cu malai
  • 2 linguri gris
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • ½ baton vanilie
  • sos de vin

Mod de preparare

Se bat ouale cu 3 linguri de zahar pe marginea aragazului, ca pentru tort. Se adauga malaiul amestecat cu grisul. Se pune compozitia in forma de budinca, bine unsa si presarata cu pesmet. Se coace la foc potrivit. Se rastoarna, se sterge forma bine de pesmet si se pune din nou budinca in forma. Se insiropeaza cu laptele clocotit cu 3 linguri zahar si vanilie. Laptele se toarna putin cite putin, pina ce este absorbit de budinca. Se mai da ¼ de ora la cuptor. Se rastoarna pe farfurie si se serveste cu sos de vin sau cu marmelada de fructe. Sosul de vin se face astfel: se amesteca 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar, se subtiaza cu 1 pahar de vin care a fiert mai intii cu putina scortisoara. Se pune apoi pe aragaz sa fiarba pina ce se glaseaza lingura, adica ramine imbracata in sos. Se amesteca tot timpul. Sosul de vin se toarna fierbinte peste budinca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise