Budinca de mere

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 mere mari
  • dulceata de visine
  • 300 gr. zahar
  • 150 gr. faina
  • 100 gr.unt
  • coaja de lamaie
  • 6 oua
  • 1 plic praf de copt
  • esenta de rom

Mod de preparare

Intr-o cratita se pun 120 gr. zahar tos si se caramelizeaza usor.

Merele se curata de coaja, se scobesc miezurile, se aranjeaza in cratita unul langa altul punandu-se in fiecare dulceata. Se introduc in cuptorul preancalzit pana se coc si se lasa la racit.

Galbenusurile se freaca cu 180 gr. zahar, coaja de lamaie si untul pana ce devin spuma.Se adauga faina si praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma.

Se toarna peste mere si se reintroduce cratita in cuptor 25-30 min.

Cand este gata, se lasa la racit, se face un sirop din apa,zahar si esenta de rom cu care se insiropeaza budinca. Se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca.

Sa aveti pofta!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise