Budinca de mere I

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente
  • Faina 150 g mere 600 g oua 6 buc unt 150 g zahar 200 g coniac 40 ml praf de copt 1/2 plic lamaie 75 g pesmet alb 25 g

Mod de preparare

Mod de preparare

Se curata merele de coaja si seminte, se dau pe razatoare (julien), se presara deasupra cu zahar si se toarna pe ele coniacul. Galbenusurile se amesteca cu 150 g zahar, untul si o lingura de razatura de coaja de lamaie. Praful de copt se stinge cu zeama de lamaie si se adauga la compozitia cu galbenusuri. Albusurile se bat cu 50 g zahar, se amesteca cu compozitia cu galbenusuri si se adauga faina si merele. Se unge o tava cu unt, se presara cu pesmet, se toarna in tava compozitia de budinca si se coace la cuptor.

Se poate servi calda (cu sirop de fructe) sau rece cu frisca batuta.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise