Budincă de orez cu cremă

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru budinca de orez:
  • - 500 grame orez brun
  • - 10 biscuiţi obişnuiti
  • - 1 pumn vişine fără sâmburi din compot
  • - 1 pumn stafide
  • - 1 pumn nucă tocată
  • - 2 linguri seminţe susan
  • - 2 linguri miere
  • Pentru cremă:
  • - 400 ml lapte
  • - 2 gălbenuşuri
  • - 3 linguri zahăr
  • - 1 pliculeţ zahăr vanilat
  • - 1 lingură făină

Mod de preparare

Orezul se fierbe aproximativ 40 de minute, atât cât să se înmoaie puţin, nu de tot. Se spală cu apă rece, se strecoară şi se toarnă într-un vas adânc. Se adaugă biscuiţii zdrobiţi, vişinele, stafidele, nuca, susanul, mierea şi se amestecă. Dacă este prea uscat se completează cu puţină zeamă de vişine sau apă. Nu trebuie să fie un aluat moale, dar nici să nu fie foarte uscat. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă (fie unsă fie pe hârtie de copt), şi se dă la cuptor aproximativ 30 de minute. E gata când e orezul.

Crema este simplă, o cremă de lapte cu ou. Se pune într-un vas laptele la fiert. Păstrăm 2 linguri de lapte deoparte. Frecăm gălbenuşurile cu zahărul, zahărul vanilat şi făina. Adăugăm cele două linguri de lapte şi amestecăm în continuare. Când fierbe laptele dăm focul la minim şi turnăm peste lapte amestecul de ouă. Se amestecă continuu până ce clocoleşte. Crema trebuie să devină puţin tare.

Budinca de orezul se pune într-un vas frumos şi peste se toarnă crema fierbinte. Se poate ornamenta cu vişine şi stafide.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise