Budinca de orez cu dulceata

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 litru lapte
  • 200 g orez
  • ¼ baton vanilie
  • 5 linguri zahar
  • putina sare
  • 4 oua
  • 75g unt
  • 1 lingura pesmet
  • 4 linguri dulceata

Mod de preparare

Se fierbe orezul cu laptele vanilat. Cind este aproape gata, se adauga zaharul. Daca se pune zaharul de la inceput, orezul fierbe foarte greu. Dupa ce se raceste, se amesteca cu 50g unt, cu galbenusurile si cu albusurile batute spuma. Se asaza jumatate intr-o forma unsa cu unt si tapetata cu pesmet. Se intinde deasupra dulceata si se acopera cu restul de orez. Se coace 30 minute. Se lasa 5 minute sa se raceasca si se rastoarna. Budinca se poate acoperi cu un sos de vin sau de vanile sau se stropeste cu rom si se da foc.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise