Budinca de orez cu fructe proaspete

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 portii): 1/2 l lapte,
  • 150 g orez cu bobul rotund,
  • 100 g zahar,
  • 60 g unt,
  • 5 oua,
  • 1 varf de cutit nucsoara pisata,
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie,
  • 1 baton de vanilie,
  • 1 priza sare,
  • 250 g mango,
  • 100 g mere sau afine,
  • unt pentru forma,
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate.

Mod de preparare

Se spala merele, se curata de coaja si se taie spalturi. Mango se curata de coaja, se indeparteaza samburii si miezul se taie fasii (cateva fructe taiate se pun deoparte pentru ornat). Batonul de vanilie se despica pe lung si se razuieste cu un cutit miezul.

Se-ncinge cuptorul la 160gr., se unge cu unt o forma de tort si se pune la rece.

Se-ncinge laptele, se incorporeaza orezul si zaharul si se lasa sa fiarba incet 30 de minute. Cu putin inainte ca orezul sa fie fiert, se adauga untul, miezul de vanilie, coaja de lamaie, cuisoarele si sarea. Se ia orezul de pe foc si se lasa sa se raceasca bine.

Se separa galbenusurile de albusuri, se amesteca galbenusurile cu orezul racit si pe urma se incorporeaza albusurile batute spuma.

Se toarna jumatate din orez in forma unsa, se aseaza peste el feliile de mar si de mango si se acopera cu restul de orez.

Se da budinca 20 de minute la cuptor si se serveste calda, cu fructe proaspete sau cu sirop de fructe.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise