Budinca de orez cu lamiie si vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 250 g sau un pahar de orez
  • 1 litru lapte
  • ½ baton vanilie
  • 4 oua
  • 100 g stafide
  • coaja rasa de la o lamiie
  • 100 g unt
  • 200 g zahar

Mod de preparare

Se fierbe orezul in lapte vanilat; sarea se pune la inceput iar, iar zaharul cind orezul este fiert. In timp ce orezul se raceste, se freaca untul spuma, se adauga orezul fiert, galbenusurile intregi, stafidele alese si spalate, coaja de lamiie, se amesteca bine de tot si la urma se adauga albusurile batute spuma. Aceasta compozitie se pune in forma bine unsa si presarata cu pesmet, se coace la foc potrivit o ora. Se serveste cu sos de vin, de lapte, cu sirop de zmeura, de mure. Atit budinca de gris cit si budinca de orez cu lapte se mai pot prepara amestecate cu ciocolata (cacao) sau cu esenta de cafea.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise