budinca de orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ai nevoie de: 200 g orez
  • un litru de lapte
  • 8 linguri de zahar
  • un plic zahar vanilat
  • coaja de portocala
  • 3 galbenusuri
  • un kg de mere
  • 2 linguri de unt.

Mod de preparare

Alegi si speli orezul, apoi il pui la fiert in apa. Separat, aduci la fierbere laptele cu 4 linguri de zahar si aromele. Cand bobul a inceput sa se umfel, scurgi orezul si il adaugi peste lapte.

Lasi la foc mic, amestecand, pana cand scade. Acoperi cratita si o lasi deoparte o jumatate de ora. Intre timp, spala si curata merele, apoi taie-le felii cat mai subtiri.

Presara deasupra lor restul de zahar si lasa-le sa stea asa tot o jumatate de ora. Amesteci orezul cu lapte cu o lingura de unt si cu galbenusurile.

Cu restul de unt ungi o forma. Pui un strat de orez, un strat de mere, un strat de orez, un strat de mere si bagi budinca la cuptor, pana se leaga si se rumeneste.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise