Budinca de orez cu mere

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 5 mere
  • 4 linguri orez
  • 500 ml lapte
  • 4 oua
  • 2 linguri gem
  • 50 gr unt
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 100 gr zahar + 2 linguri zahar
  • 2 linguri zahar pudra
  • zeama de la o lamaie

Mod de preparare

Cureti merele de coaja si samburi si le stropesti cu zeama de lamaie, ca sa nu se oxideze.Pui la fiert 1/2 pahar apa cu 100 gr zahar si pliculetul de zahar vanilat si fierbi, pana iti iese un sirop. Tai merele felii si le introduci in sirop, apoi le scoti, lasand siropul sa se raceasca.Dupa ce s-a racit, amesteci siropul cu 4 galbenusuri.

Pregatesti orezul cu lapte dupa reteta obisnuita si ii adaugi cele 2 linguri de zahar.Dupa ce s-a fiert, amesteci orezul cu galbenusurile amestecate in sirop.

Ungi o cratita potrivita pentru cuptor, pui rezul, apoi merele si deasupra merelor asezi albusurile batute spuma cu zaharul pudra.Dai la cuptor pentru 10 min.Scoti vasul si ungi cu gem budinca

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise