Budinca de orez cu mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O cana cu orez,
  • 3cani cu lapte,
  • o jumatate de cana cu zahar pentru caramel si inca 2-3 linguri,
  • zahar vanilat,
  • esenta de vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • scortisoara,
  • 2 linguri margarina,
  • 3 mere mari,
  • 2 oua.

Mod de preparare

Orezul se lasa la inmuiat o ora,dupa care se fierbe in 3 cani cu lapte si se indulceste dupa gust ( 2-3 linguri cu zahar).Se adauga esenta de vanilie sau coaja de lamaie rasa.Se adauga apoi cele doua galbenusuri si albusurile batute spuma cu un praf de sare.Se amesteca usor.

Se rad doua mere mari si se calesc in 2 linguri cu margarina ,cu 2linguri de zahar si o lingurita cu scortisoara.

Se caramelizeaza o jumatate de cana cu zahar si se tapeteaza cu el vasul pentru budinca.Se lasa vasul sa se raceasca putin si sa se intareasca zaharul.Dupa care incepem sa asezam jumatate din compozitia de orez,merele calite,cealalta jumatate de orez ,iar deasupra se aseaza frumos felii de mere.Peste ele se presara zahar vanilat si un praf de scortisoara.

Se coace 20-30 min. in baie de aburi .

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise