Budinca de orez

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 125 gr. orez
  • 1 l lapte
  • 1 pachet cu zahar vanilat
  • 3 oua
  • 50 gr. unt
  • 4-5 mere
  • 1 pahar sirop de zahar
  • 1 pahar de zahar pudra

Mod de preparare

Se fierbe orezul in apa (3 masuri de apa la 1 masura de orez). Se adauga zaharul vanilat, laptele si galbenusurile si se amesteca. Se unge o forma cu unt si se acopera fundul si peretii cratitei cu felii de mere fierte in sirop de zahar. Se pune orezul deasupra. Se toarna albusurile batute spuma cu zahar pudra. Se pune la cuptor, sa se coaca.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise