Budinca de paste cu branza

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300g paste marunte
  • 600g branza dulce
  • 200g rahat
  • 100g stafide
  • 100g zahar
  • 50g unt
  • 2 linguri pesmet
  • 3 oua

Mod de preparare

Pastele se fiert, se trec pe sub un jet de apa rece si se pun intrun bol mai mare.

Stafidele le punem la inmuiat cu o lingura de apa si o esenta de rom.

Rahatul il taiem in cubulete.

Luam o tava de Teflon cu pereti mai inalti, o ungem cu unt, inclusive pe laterale apoi o tapetam cu pesmet.

Zaharul cu galbenusele se freaca spuma apoi se adauga branza si se mixeaza. Adaugam compozitia de branza peste paste, amestecam, punem stafidele si rahatul, mai invartim cu paleta de doua trei ori si o lasam deoparte. Separat intrun bol batem albusele de ou, apoi le amestecam cu compozitia de branza.

Rasturnam totul in tava si punem la cuptor, pentru 30’. Se serveste calda sau rece, simpla sau ornata dupa preferinta, cu fructe, smantana sau frisca.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise