Budinca de peste

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 2 linguri ulei de masline,
  • 1 ceapa,
  • 2 morcovi,
  • 1 dovlecel,
  • 1 tulpina de telina,
  • 1/4 l zeama concentrata de legume (Knorr+apa),
  • sare,
  • piper,
  • 1 varf de cutit nucsoara,
  • 1 lingurita busuioc uscat,
  • 4 fileuri de peste alb (a 200 g),
  • putina zeama de lamaie,
  • 100 g ciuperci proaspete,
  • 1 lingura mustar,
  • 250 g branza telemea noua (nesarata).

Mod de preparare

Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se caleste ceapa tocata marunt, pana ce devine sticloasa. Se adauga morcovii, dovlecelul si telina, curatate si taiate rondele, si se dunstuiesc si ele putin. Se toarna deasupra zeama de zarzavat, se condimenteaza cu sare, piper, nucsoara, oregano si busuioc si se lasa sa fiarba circa 5 minute. Fileurile de peste se taie bucatele, se stropesc cu zeama de lamaie, se sareaza, se pipereaza si se incorporeaza - impreuna cu ciupercile curatate - in amestecul de legume. Se adauga si mustarul, se rade deasupra branza si se baga la cuptorul incins la 180-200°C. Se lasa sa se patrunda 20-25 de minute, se garnisesc - eventual - cu ochiuri si se servesc imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise