Budinca de porumb cu pulpe de pui

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 copane de pui
  • sare
  • paprika dulce
  • chimen macinat
  • 250 g macaroane marunte
  • 400 g ciuperci marunte
  • 3 fire de ceapa verde
  • unt pentru uns forma
  • 2 linguri de untdelemn
  • piper macinat
  • 1 cutie de boabe de porumb (conserva)
  • 200 g smantana.

Mod de preparare

Se curata copanele de piele si se taie in bucati mai mici. Se clatesc si se zvanta intr-un servet. Se sareaza, se pipereaza, se tavalesc prin paprika amestecata cu o lingurita de chimen pisat sau macinat.

Separat, se fierb macaroanele (cat mai marunte) in apa cu sare (nu foarte moi), se strecoara si se lasa sa se scurga in sita.

Se curata ciupercile si se taie in patru. Ą Se spala ceapa verde si se taie in ineluse.

Se unge cu unt o forma rezistenta la foc.

Se prajesc copanele in ulei fierbinte, pe ambele parti. In uleiul ramas, se calesc ciupercile si ceapa verde, cam 3 minute, amestecand. Se pune sare si piper. Se amesteca cu macaroanele si se pun in forma unsa cu unt. Deasupra se asaza copanele de pui.

Se scot boabele de porumb din conserva, se amesteca cu smantana si putina sare, si se paseaza cu mixerul sau se dau prin masina (in cazul acesta, smantana se adauga la final). Sosul obtinut se intinde peste copanele de pui. Se coace la cuptor, la treapta a treia, vreme de 45 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise