Budinca de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 4 cesti apa
  • 1/2 kg mere
  • 1/2 borcan dulceata
  • 1 margarina
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lamaie

Mod de preparare

Fierb orezul cu apa. Curat merele, tai felii, le stropesc cu zeama de lamaie, zahar, scortisoara si un plic de zahar vanilat. Cand orezul este fiert, il amestec, cu 1/2 margarina si zaharul ramas. Asez intr-un vas de yena uns cu margarina, un strat de orez, un strat de mere, gemul, iar un strat de orez. Tai cuburi de margarina peste stratul de orez, presar cu zahar vanilat si coaja de lamaie. Daca doriti puteti orna cu fructe confiate sau din dulceata. Dau la cuptorul incins pentru 15 minute. Se poate servi atat cald cat si rece.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise