Budinca de post

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 ceasca orez
  • 4 cesti apa
  • 1/2 kg mere
  • 1/2 borcan dulceata
  • 1 margarina
  • 200 g zahar
  • scortisoara
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o lamaie

Mod de preparare

Fierb orezul cu apa. Curat merele, tai felii, le stropesc cu zeama de lamaie, zahar, scortisoara si un plic de zahar vanilat. Cand orezul este fiert, il amestec, cu 1/2 margarina si zaharul ramas. Asez intr-un vas de yena uns cu margarina, un strat de orez, un strat de mere, gemul, iar un strat de orez. Tai cuburi de margarina peste stratul de orez, presar cu zahar vanilat si coaja de lamaie. Daca doriti puteti orna cu fructe confiate sau din dulceata. Dau la cuptorul incins pentru 15 minute. Se poate servi atat cald cat si rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise