BUDINCA DE SPANAC

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 700g spanac
  • 100g unt
  • 125g faina de orez(sau faina normala)
  • 300ml lapte cald
  • 100ml smantana de gatit Milli
  • 2 oua
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pesmet alb

Mod de preparare

Spanacul se curata de codite si se spala bine,apoi se pune la fiert in apa clocotita cu sare timp de 20 de minute.Se scurge de apa si se pune pentru 5 minute in apa rece cu ghiata pentru a-si mentine culoarea verde.Intr-o cratita se pune 75g de unt sa se topeasca se adauga faina si se amesteca cu atentie sa se desfaca,se pune spanacul scurs bine,si se amesteca,timp de 5 minute.Se toarna laptele peste compozitie(laptele trebuie sa fie cald)si se amesteca bine sa nu se faca cocoloase.Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust,se adauga apoi ouale batute si se amesteca bine.Compozitia se toarna intr-o forma rotunda de yena(sau ce fel aveti)tapetata cu restul de unt si se presara pesmetul.Deasupra budincii se toarna smantana(se poate folosi si smantana normala).Forma se da la cuptorul incins la 180gC pentru 40-50 de minute.Se poate servi ca aperitiv,sau ca,garnitura.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Salata cu cartofi noi si peste afumat

Cartofii se spala, se sterg si, daca sunt mai maricei, se taie in sferturi.

Salata cu paste, piept de pui si porumb

Se fierb pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise