Budinca de sunca

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri unt proaspat
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri faina
  • 5 oua
  • 200 gr sunca
  • sare
  • pesmet

Mod de preparare

Se bate bine faina cu laptele ca sa nu faca cocoloase, se adauga untul si se pune pe foc amestecind mereu cu lingura. Se lasa sa fiarba pina ce compozitia se dezlipeste de pe peretii cratitei. Se lasa sa se raceasca, apoi se adauga galbenusurile unul cite unul, se amesteca, se sareaza, se pune sunca taiata marunt, apoi albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor pina ce se coace

Se serveste calda

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise