Budinca de taietei cu branza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 400 g faina,
  • 1 margarina data pe razatoare,
  • 300 g smantana,
  • putina sare,
  • apa.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci (data prin sita),
  • 250 g zahar,
  • 150 g taietei lati,
  • 4 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri smantana,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • 200 g stafide inmuiate in apa cu putin rom si zvantate.

Mod de preparare

Se fierb taieteii in apa cu putina sare si se lasa sa se scurga bine.

Se framanta aluatul (destul de tare pentru a putea fi intins), se inveleste cu o folie de plastic si se tine intre 1/4 de ora si 2 ore la frigider.

Intre timp, se prepara umplutura: se amesteca branza de vaci cu jumatate din cantitatea de zahar, galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, smantana si stafidele.

Se incorporeaza taieteii si albusurile batute spuma cu restul de zahar.

Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi de marimea tavii de la aragaz.

Se aseaza o foaie in tava, se presara cu putin gris, se intinde peste ea umplutura si se acopera cu foaia cealalta. Se inteapa cu furculita si se da circa 40 de minute la cuptor, pana ce se coace si se rumeneste frumos. Inainte de a servi budinca, se presara, eventual, cu zahar pudra.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise