Budinca de taietei cu branza de vaci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente:
  • Pentru aluat - 400 g faina,
  • 1 margarina data pe razatoare,
  • 300 g smantana,
  • putina sare,
  • apa.
  • Pentru umplutura: 500 g branza de vaci (data prin sita),
  • 250 g zahar,
  • 150 g taietei lati,
  • 4 oua,
  • 2 plicuri zahar vanilat,
  • 4 linguri smantana,
  • coaja rasa de lamaie si portocala,
  • 200 g stafide inmuiate in apa cu putin rom si zvantate.

Mod de preparare

Se fierb taieteii in apa cu putina sare si se lasa sa se scurga bine.

Se framanta aluatul (destul de tare pentru a putea fi intins), se inveleste cu o folie de plastic si se tine intre 1/4 de ora si 2 ore la frigider.

Intre timp, se prepara umplutura: se amesteca branza de vaci cu jumatate din cantitatea de zahar, galbenusurile, coaja de lamaie si portocala, smantana si stafidele.

Se incorporeaza taieteii si albusurile batute spuma cu restul de zahar.

Se imparte aluatul in doua si se intind 2 foi de marimea tavii de la aragaz.

Se aseaza o foaie in tava, se presara cu putin gris, se intinde peste ea umplutura si se acopera cu foaia cealalta. Se inteapa cu furculita si se da circa 40 de minute la cuptor, pana ce se coace si se rumeneste frumos. Inainte de a servi budinca, se presara, eventual, cu zahar pudra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise