Budinca de vanilie cu piure de capsuni

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru budinca:
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 galbenus de ou
  • 3 linguri faina
  • Piure de capsuni:
  • 350 gr capsuni
  • 1 lingura zahar pudra
  • 6 gr gelatina

Mod de preparare

Budinca:

Intr-un bol mixam galbenusul cu zaharul.

Adaugam zaharul pudra,faina,zaharul vanilat si cateva linguri de lapte.

Amestecam bine pana obtinem o pasta subtirica.

Restul de lapte il punem intr-o cratita la fiert.

Cand da in clocot ,tragem de pe foc laptele si turnam amestecul cu faina in fir subtire.

Punem inapoi pe foc si amestecam continuu pana se ingroasa,apoi dam deoparte.

Piure de capsuni:

Capsunile le sfaramam cu o furculita si nu in blender ca sa ramana bucati mari.

Gelatina o lasam 10 minute la inmuiat in apa rece,apoi o punem pe baie de aburi,insa fara a a o infierbanta.

Peste capsunile pisate punem zaharul pudra ,apoi gelatina calduta si amestecam energic.

Pregatim niste cupe ,pe fundul lor punem o lingura piure de capsuni,apoi un strat de budinca,un strat de capsuni , deasupra iar putina budinca.

Lasam sa se raceasca ,apoi servim.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise