Budinca de vinete cu branza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg vinete
  • 1
  • 5 kg rosii
  • busuioc
  • 300 g mozzarela sau cas dulce
  • 4 oua
  • 150g parmezan ras
  • sare
  • ulei pentru prajit.

Mod de preparare

Mod de preparare

1.Vinetele se taie felii sau cuburi, se sareaza, se lasa sa se scurga cel putin jumatate de ora, apoi se spala bine, se sterg si se prajesc in ulei. Se scurg pe hârtie absorbanta.

2.Rosiile decojite se pun intr-o tigaie, pe foc mic, cu sare si busuioc, sa scada bine.

3.Pe fundul cratitei se pune putin sos de rosii, apoi straturi alternative de vinete, brânza, parmezan, oua batute, busuioc. Stratul de deasupra este de vinete, care se presara cu parmezan ras.

4.Cratita se pune in cuptorul incins dianinte si se coace cca 45 de minute la 180˚C, sa se rumeneasca frumos.

Atentie: Usa cuptorului se deschide numai 30 de minute.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise