budinca de vinete

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 vinete mari
  • 1 lingura de unt
  • 4 rosii
  • 2 ardei grasi verzi
  • 2 cepe
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 ou
  • 1 cana de smantana
  • 1 lingura de faina
  • 1 legatura de marar
  • 100 ml ulei pentru prajit
  • sare si piper.

Mod de preparare

Vinetele se curata de coaja tip zebra.Acestea se sareaza si se pun putin la prajit pe ambele parti.Se pun apoi la scurs pe un servet de hartie. Rosiile se spala si se taie in rondele subtiri, iar ardeii si ceapa se spala si se toaca marunt.Intr-o cratita unsa cu unt se asaza in straturi rondelele de vinete, apoi rosiile,iar deasupra se pun ardeii cu ceapa si usturoiul tocat marunt.Peste straturi se adauga un amestec facut din smantana, ou, faina, marar , sare si piper.Se coace in cuptor timp de 30 de minute.Pofta buna.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise