Budinca "Delicia"

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6-8 buc. cartofi mari
  • 4 oua
  • o cana cu smintina sau lapte
  • 5 linguri brinza de vaci
  • 2 linguri telemea rasa
  • 4 linguri bune cu unt netopit
  • 2 linguri cu faina
  • marar verde si sare

Mod de preparare

Se curata cartofii si se fierb in apa clocotita si putin sarata. Cind sint gata, se scot intr-un castron, se paseaza si se amesteca impreuna cu brinza de vaci, telemeaua si untul. Se adauga apoi galbenusurile, smintina, laptele, faina si mararul verde. Se omogenizeaza compozitia, apoi se amesteca si cu albusurile batute spuma tare. Se unge o cratita cu margarina, se pune amestecul si se coace budinca in cuptor, la foc potrivit, timp de 30-40 de minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise