Budinca din dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 bol mic de orez fiert
  • 2-3 linguri de fulgi de ovaz
  • 1-2 linguri de amidon sau faina
  • 5-6 oua
  • un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel)
  • o bucata de salam ramas prin frigider, taiat subtire(alta carne)
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 1 cana de iaurt
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • mirodenii

Mod de preparare

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele. Se sareaza si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare, cel putin o ora.

Se bat ouale, smantana si iaurtul si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza si se pune intr-o tava de prajitura unsa generos cu margarina. Se coace la cuptor preincalzit, pana se rumeneste pe deasupra. Sa nu fie focul prea mare!

E buna si calda, si rece, cu o salata de rosii etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise