Budinca din dovlecei

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • 1 bol mic de orez fiert
  • 2-3 linguri de fulgi de ovaz
  • 1-2 linguri de amidon sau faina
  • 5-6 oua
  • un pumn generos de branza framantata(sau de alt fel)
  • o bucata de salam ramas prin frigider, taiat subtire(alta carne)
  • 1 lingura cu varf de smantana groasa
  • 1 cana de iaurt
  • 1 legatura de marar
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • mirodenii

Mod de preparare

Dovleceii curatati se taie cu un cutit econom (din acela pentru curatat) sa iasa ca niste tagliatele. Se sareaza si se pun sa se scurga intr-o strecuratoare, cel putin o ora.

Se bat ouale, smantana si iaurtul si se adauga restul ingredientelor. Se omogenizeaza si se pune intr-o tava de prajitura unsa generos cu margarina. Se coace la cuptor preincalzit, pana se rumeneste pe deasupra. Sa nu fie focul prea mare!

E buna si calda, si rece, cu o salata de rosii etc.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise