Budinca din paine alba cu sos de vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • paine alba
  • lapte
  • stafide
  • zahar
  • fructe confiate
  • oua
  • zahar vanilat
  • margarina
  • vin alb

Mod de preparare

In laptele fiert cu zahar se adauga painea inmuiata si se fierbe 10 minute, amestecand continuu. Se adauga zahar vanilat si se lasa la racit. Se adauga fructele confiate, galbenusurile si albusurile batute spuma, amestecand usor. Compozitia obtinuta se asaza intr-o tava unsa cu margarina si tapetata cu zahar, se niveleaza suprafata si se coace la cuptor 30-40 min. Budinca coapta se lasa la racit apoi se prepara sosul astfel: galbenusurile se amesteca la cald cu zahar, se adauga vin si se continua baterea la cald, 5 min. Se adauga zahar vanilat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise