Budinca dulce de dovleac

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • O combinatie minunata, un amestec de mirodenii ce te duce cu gandul la alte meleaguri, anason, ghimbir, scortisoara si cuisoare...
  • 1/2 kg dovleac ras
  • 4 oua
  • 300 gr smantana grasa
  • 200 gr zahar
  • 1 vf cutit de cardamon
  • 3 cuisoare pisate marunt
  • 2-3 seminte de anason stelat
  • 1 lgt ghimbir pudra sau proaspat ras
  • 1 lgt nucsoara
  • 1 lgt scortisoara
  • vanilie

Mod de preparare

Dovleacul ras sau taiat cubulete se caleste cu 1/2 cantitate de zahar, ouale se bat spuma cu restul de zahar si condimentele dupa care se incorporeaza celelalte ingrediente. Daca doriti o budinca mai pufoasa puteti bate albusul spuma separat. Aluatul se varsa intr-o tava tapetata si se da la cuptor pentru o ora.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise