Budinca

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 170 g pâine italiana din gris, taiata În bucati
  • de 2,5 cm
  • 450 g banane foarte coapte
  • 1/4 cana zahar brun Închis compact
  • 2 1/2 cani lapte de orez
  • 3 albusuri de oua mari
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • 1/4 lingurita nucsoara rasa
  • 1/4 lingurita sare

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 200°C. Se coace pâinea

7 minute sau pâna devine crocanta. Se scot din

cuptor si se reduce temperatura cuptorului la 180°C.

Într-un castron mare, se zdrobesc bananele cu un

aparat de facut cartofi piure sau cu o furculita Se

adauga zaharul brun si se amesteca bine. Se toarna

laptele de orez, albusurile, vanilia, nucsoara si sarea;

se amesteca.

Se pun cuburile de pâine prajita intr-un vas de

copt patrat, din sticla, cu latura de 23 cm. Peste

pâine se toarna amestecul cu banane.

Se coace 35 de minute sau pâna când budinca se

umfla si se incheaga. Înainte de a fi servita, se

raceste la temperatura camerei .

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise