Budincuta de patrunjel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 portii): 300 g radacina de patrunjel + frunzele,
  • 200 g frisca nebatuta (sau smantana),
  • 2 oua,
  • sare,
  • piper proaspat macinat,
  • nucsoara rasa,
  • 2 lingurite unt.

Mod de preparare

Se curata radacinile de patrunjel, se spala, se taie bucati si se fierb circa 20 de minute in apa cu sare. Se scurg si se maruntesc cu mixerul. Se incorporeaza frisca (smantana) si galbenusurile si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. Piureul astfel obtinut se imparte in doua. Se spala frunzele de patrunjel, se zvanta, se toaca marunt si se amesteca cu una din jumatatile de piure. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza - in parti egale - in ambele jumatati de piure. Se ung forme mici (sau cesti de 125 ml) cu unt si se toarna in ele - alternativ - cate-un strat din fiecare piure. Se aseaza formele intr-un vas mare termorezistent, in care se toarna apa clocotita cam de doua degete, si se dau 20 de minute la cuptorul incins, ca sa se intareasca compozitia. Se ridica apoi temperatura la 160° si se lasa sa se coaca inca 20 de minute. Se desprind budincutele cu un cutit, se rastoarna pe farfurii si se servesc calde.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise