Bulete din bureti (opintici)

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -1 kg.bureti(opintici) gata fierti;
  • -4 cepe mari;
  • -1 capatana de usturoi;
  • -200 gr.faina de grau;
  • -1 lingurita oregano;
  • -1 varf de cutit de piper macinat;
  • -1 varf de cutit de tarhon;
  • -1 varf de cutit de rozmarin;
  • -1 lingurita cu varf cu sare;
  • -200 gr.pesmet;
  • -500 ml.ulei.

Mod de preparare

Se curata ceapa, usturoiul si dau prin robot alaturi de bureti. Se adauga sare, tarhon, oregano, piper macinat, rozmarin, faina de grau si se omogenizeaza compozitia.

Se pune uleiul intr-un ceaun la fiert si se fac mici bilute din compozitie care se dau prin pesmet si se pun la prajit in ceaun atunci cand uleiul fierbe, doar asa buletele vor iesi rotunde si frumoase. Se lasa sa se prajeasca pret de cateva minute, dupa care se intorc cu o paleta. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos, dupa care se scot cu ajutorul unei palete.

Se servesc alaturi de ketchup picant sau dulce, dupa preferinte si gust.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise