Bulz a la Nicoleta

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingredientele pentru mamaliga:
  • 200 gr de malai, apa, sare
  • 100-150 gr de branza de burduf sau branza de vaci sarata
  • 6-8 felii de kaizer
  • 100-150 ml de smantana.
  • 100-150 gr de branza telemea
  • 100-150 gr de unt

Mod de preparare

Se pune apa la fiert se adauga sarea si cand apa clocoteste se adauga malaiul tot, se amesteca mamaliga pana se omogenizeaza, se lasa la fiert iar cand incepe sa fie vartoasa inseamna ca este gata, si se poate lua de pe foc.

Se lasa un pic la racit deoarece trebuie modelat bulzul, cand aceasta s-a racit putin si putem sa modelam mamaliga, procedam ca in imaginile alaturate, se fac patru bucati de mamaliga acestea se aplatizeaza si pe fiecare in parte se aseaza, un strat de branza de burduf/ branza de vaci, peste aceasta urmeaza, kaizerul, untul, branza telemea, se adauga si putina smantana dupa care se trece la modelarea bulzului, care va fi pus la fript pe gratar.

Bucatile de mamaliga se frig aproximativ 20 de minute. Dupa ce sunt gata se vor servi cu smantana si branza(cascaval ras) deasupra ca in imaginile alaturate.

Pentru dessign se poate desena farfuria cu ketch-up si decora cu cateva rosii mici.

Reteta pentru 4 portii

www.reteteleluisupernico.blogspot.com

Pofta Buna

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise