Caise

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Aluatul:
  • -3 oua
  • -1 pahar ulei
  • -1 praf de copt (1 lingurita amoniac)
  • -coaja de la o lamaie, vanilie
  • -400-500 gr faina
  • -un pic de sare
  • Crema:
  • -150-200 gr unt sau margarina
  • -25-50 gr cacao
  • -4-5 linguri zahar pudra
  • -gem acrisor
  • -nuci macinate
  • -mijlocul de la caise(cam 3 sferturi)

Mod de preparare

Se freaca ouale cu zaharul, praful de copt, vanilia, coaja de lamaie.

Dupa incorporarea lor se adauga uleiul putin cate putin, continuand amestecarea, iar la urma faina.

Din aluatul obtinut se fac bile de marimea unei nuci, care se pun in tava, destantate si la foc mic cat mai egale de marimecca 15-20 minute. Dupa, se lasa sa se raceasca si se scobesc inauntru cu o longurita foarte usor.

Crema: se pune untul cu cacao, zaharul pudra, arome, miezul de la caise(trei sferturi) si gemul acrisor.

Se umplu caisele cu aceasta forma si se lipesc cate 2.

Se dau cu coloranti alimentari si apoi prin zahar cat sunt inca umezi de la coloranti ca sa prinda zaharul.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise