Calzone cu mere si scortisoara

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • pentru 8 portii:
  • 600 gr mere
  • 400 gr faina
  • 50 gr unt
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 50 gr zahar pudra
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 10 gr scortisoara

Mod de preparare

Pasul 1:Intr-un vas se amesteca faina,untul, galbenusurile,zaharul vanilat si putina apa,apoi se framanta pana se obtine un aluat ce se intinde in foaie rotunda.

Pasul 2:Merele se spala,se rad pe razatoarea cu gauri mari,se storc de zeama si apoi se amesteca cu zaharul si scortisoara.

Pasul 3:Compozitia de mere se pune pe jumatate din foaia de aluat se acopera cu cealalta jumatate si se preseaza marginile pentru a se lipi

Pasul 4.Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharl pudra,se aseaza deasupra preparatului,apoi se coace in cuptorul incins la 150 gr C,circa 30 min.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise