Capriciul doamnei

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 1 cana lapte
  • 1 lingura amoniac
  • 1 pachet de unt
  • 1 cana de zahar
  • faina cat cuprinde
  • gem

Mod de preparare

Se freaca zaharul cu untul, se adauga galbenusurile, laptele, amoniacul stins in lamaie, faina cat cuprinde. Trebuie sa iasa un blat tare, astfel incat cand puneti gemul, acesta sa nu se afunde.

Se pune compozitia in tava. Apoi se pune un strat de gem.

Albusurile se bat spuma cu cateva linguri de zahar si se pun peste gem.

Se da la cuptor la foc potrivit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise