Capsuni in aluat de clatite

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr. capsuni mari,
  • 200gr. faina,
  • 2oua,
  • 2dl. lapte,
  • sare,
  • apa,
  • ulei pentru prajit;
  • Pentru sos:
  • 200gr. capsuni,
  • 2linguri de zahar,
  • 1dl. vin rosu;

Mod de preparare

1.Se curata capsunile, se spala si se scurg de apa. 2.Faina se amesteca bine cu ouale si cu laptele.Se sareaza si se pune atata apa cat sa rezulte un aluat de clatite gros.

3.Capsunile scurse de apa se trec prin acest aluat si apoi se pun in ulei bine incins si le coacem pe toate partile.

4.Preparam sosul: capsunile curatate si spalate se taie felii.Le acoperim cu zahar si le punem pe foc.Stropim totul cu vinul rosu si fierbem pe foc moderat pana sucul de pe ele se ingroasa.Capsunile scoase din tigaie , le pumen pe hartie absorbanta pentru a se indeparta surplusul de grasime, apoi le aranjam pe o farfurie si calde le servim cu sosul de vin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise